KoleNedelkovski.edu.mk

Учениците од Шербур го посетија Скопје

10600419 10153047456724662_1959705252724161538_n

На 17.01.2015 година - сабота, во рамките на програмата за престој на гостите од Р.Франција, Општина Велес организираше Екскурзија со посета на главниот град на Р.Македонија-Скопје. Во рамките на оваа програма издвојуваме: Прием на групата на ученици, наставници и носители на проектната активност во резиденцијата на Амбасадата на Р.Франција од страна на нејзината екселенцијата Амбасадорката на Р.Франција во Р.Македонија г-ѓа Laurence Auer. Во рамките на водството на групата гости на нашето училиште од Р.Франција, како одговорен наставник за реализација на оваа ексурзија е наставникот по француски јазик Никола Димовски. Гостите го посетија и Музејот на македонската борба во Скопје со водство на службен водич на музејот. Воедно имаа време да го видат главниот град на Р.Македонија и да се запознаат поблиску со организацијата на државата во чија посета се наоѓаат.

 10407014 10153047457249662_6621416426829956473_n

10922545 10153047456704662_9336173509154454_n

Вие сте на: Home Меѓународна соработка со Р. Франција Учениците од Шербур го посетија Скопје