KoleNedelkovski.edu.mk

Група за ученичка размена: Р.Македонија - Р.Франција ССОУ,,Коле Неделковски,,Велес , среда 13 05 2015

 11221970 10153279590684476_6984351043617827581_o

Денот започна со Свечен прием на групата од 44 ученици и наставници од средните училишта на градот Велес во седиштето на Регионот Долна Нормандија, во градот Каен, каде бевме свечено примени во главната сала на советот на регионот на Долна Нормандија. Беше пријатно да се присуствува во просториите на овој средновековен дворец, кој е една од најубавите јавни згради во Каен.
Потоа групата го посети градот Каен, неговите знаменитости.
Посебен историски час посветен на денот на инвазијата на сојузничките трупи на брегот на Нормандија, на плажата каде се наоѓа меморијалното обележје на овој историски ден од периодот на Втората светска Војна.
Многу поздрав до сите вас од сите членови на групата која е дел од ученичката размена со Р.Франција.

 11217595 10153279617784476_711157995086745447_o

Вие сте на: Home Меѓународна соработка со Р. Франција Група за ученичка размена: Р.Македонија - Р.Франција ССОУ,,Коле Неделковски,,Велес , среда 13 05 2015