KoleNedelkovski.edu.mk

Aктивен ден со групата на ученици во Р.Франција,

 11200972 10153336458449662_6912762708157812250_o

Денес 16 05 2015 г. Петок, имавме активен ден со групата на ученици во Р.Франција, кој го реализраат проектот на ученичка размена со градот Шербур.
Утрото, учениците заедно со одговорните наставници, го посетија најголемиот аквариум со длабочина од 11 метри сместен на пристаништето во г.Шербур, во кој е претставен реално богат воден свет, кој ендемски живее во Атланскиот океан. Овој дел од програмата беше реализиран заеднички , од наставниците и учениците од Р.Македонија и Р.Франција.
Потоа во Гимназијата Алексис де Токлевиљ , беше организиран заеднички ручек со Нормандиска храна и специјалитети. На овој ручек присутен беше и Директорот на Гимназијата домаќин г-дин Патрик Рестут, како и наставниците и учениците вклучени во проектот.
По приемот следеше мошне возбудлива посета на Замокот Равалет во непосредна околина на Шербур. Екскурзијата ја предводеше Главниот архитект за архитектотнското наследство на Општината Шербур - Октавиљ, а преводот беше на наставниците по француски јазик. Беше претставена историјата на комплексот, како и специфичните елементи на градбата, заедно со деталите на Француската и Ботаничката градина која го обиколува овој комплекс.
Во оваа фотографска приказна ви доловуваме дел од Нормандија, со напомена дека објавуваме фотографии од простор во кој ни е дозволено фотографирање.
Активностите на групата од ССОУ,,Коле Неделковски,,и другите средни училишта од г.Велес, продолжуваат во текот на утрешниот ден.

 11154959 10153336460459662_483963806405313049_o

11181797 10153336461849662_2836191164789174442_o

11083954 10153336458199662_6291293813974771324_o

Вие сте на: Home Меѓународна соработка со Р. Франција Aктивен ден со групата на ученици во Р.Франција,