KoleNedelkovski.edu.mk

Учениците од Новогард во посета на Општина Велес

182946 10151634586239662 1827715382 n

 

Три години ССОУ „Коле Неделковски“ е збратимено со сродно училиште од полскиот град Новогард. Соработката со учениците од збратимениот град на Општина Велес, е пример за начинот на кој преку размена на искуства од образовниот процес се градат трајни пријателства меѓу учениците. Оваа недела 12 ученика и 2 професори од Новогард претстојуваат во Велес. Тие ќе имаат можност да се запознаат со убавините на Велес Денес младите полски „амбасадори“ ја посетија и Општина Велес. Задоволството што го искажаа наставниците и учениците од Полска и ССОУ „Коле Неделковски“ беше доказ дека оваа соработка ќе трае и ќе се негува со секоја нова генерација ученици.

429862 10151634586179662 513925606 n

480899 10151634586164662 1439650132 n

580227 10151634586184662 897482285 n

 

Вие сте на: Home Меѓународна соработка Учениците од Новогард во посета на Општина Велес