KoleNedelkovski.edu.mk

Делегацијата од Р. Полска во посета на ССОУ „Коле Неделковски“

10171236 10152331064284662_1754588975_n

Делегацијата од Република Полска предводена од Директорот на збратименото средно училиште „Станислава Сташица“ од Новогард, претседателот на областа Голенов, г-дин Томаш Станиславски денеска го посетија средното стручно училиште Коле Неделковски. Гостите беа пречекани од наставниците кои во изминатите три години беа во посета на ова училиште. Гостите разгледаа поголем дел од работните простории во училиштето (автомеханичарската, машинската и електро работилницата, кабинетите за пневматика, историја и информатика). Средбата заврши со кратка закуска и разменување на пригодни подароци и желба соработката да продолжи во наредниот период.

Повеќе...

„Да создадеме успешна маска“ - на Полски начин

1779053 10152214087544662_211811992_n

Учениците од збратименото училиште „Станислава Сташица“ од Новогард, Р. Полска под менторство на професорката Ева Балов испратија фотографии со ученици кои носат маски по повод празникот Прочка. На овој начин тие се приклучија кон конкурсот што го организира ССОУ „Коле Неделковски“ по повод празникот Прочка „Да создадеме успешна маска“. Нека ова биде поттик и за останатите ученици основци и средношколци, со своја оригинална креација да се приклучат кон прославата на овој голем христијански празник.

Прием страна на директорот Стефан Ситковски

1502 10151656654184662 927199959 n

Во текот на оваа недела, извршен е прием на учениците кои беа дел од ученичката размена од Р.Полска - Р.Македонија, кај директорот на збратименото училиште Станислав Сташица од Новогард Р.Полска, г-дин Стефан Ситковски. На приемот е присутна раководната структура на збратименото училиште. Учениците , заедно со своите одговорни наставници ги изразиле своите впечатоци од посетата на Р.Македонија, од дружењето со средношколците од ССОУ Коле Неделковски, новите моменти на стручни, културни, географски сознанија, како и од сите убави мигови доживеани со нивните пријатели во Р.Македонија. Во оваа пригода тие свечено му го врачија освоениот пехар на пријателските спортски натпревари одржани во спортската сала на училиштето домаќин ССОУ Коле Неделковски, воедно ја искажале својата благодарност за привилегијата која ја добиле од своите наставници, да бидат дел од групата на најдобри ученици и да им се укаже оваа прекрасна можност за стекнување на нови знаења и искуства во Р.Македонија.

Повеќе...

Свечена вечера

969315 10151638883289662 404524219 n

Во 20 часот беше организирана свечена вечера за гостите од Полска на хотелот „Романтик“. На учениците им беа дадени пригодни подароци а тие изразија желба да останат „уште малку“. Ноќеска учениците заминуваат на пат за Полска. Среќен пат и се гледаме догодина.

Повеќе...

Вие сте на: Home Меѓународна соработка