KoleNedelkovski.edu.mk

Учениците од Новогард во посета на Скопје

10353459 10152453511484662_2011992354629769440_o

Денес 27 05 2014 година, во рамките на планираната програма беше реализирано следното: 1.Посета на кањонот ,,Матка” во околината на г.Скопје. * Посета на манастирот св.Богородица ( XIVвек) * Посета на акумулацијата, браната и просторот на кањонот, , Матка” со пешачката патека 2.Посета на град Скопје. Посета на музејот на ,,Мајка Тереза”. Во рамките на музејот во просторот на салата за молитва, беше извршен прием на групата од страна на новоименуваниот Полски амбасадор во Р.Македонија неговата екселенција г-дин Јацек Мултановски и неговата сопруга г-ѓа Кинга Мултановска. Средбата беше спонтана и мошне интересна и беа разменети многу интересни искуства, таа остави силен впечаток на сите присутни.На средбата беше присутна и г-ѓа Рената Кутера Здравковска директор на музејот ,,Мајка Тереза”, која како полјачка која долги години живее и работи во Р.Македонија со задоволство ни даде целосна поддршка кон настанот. 3.Учениците го посетија просторот на паркот кон ,,Милениумскиот крст” на Водно во Скопје и уживаа во панорамскиот поглед на градот и природата на планината. 4.Учениците го посетија Спортско рекреативниот центар ,,Борис Трајковски” во Скопје, при тоа се стекнаа со незаборавно искуство на Картинг патеката во рамките на центарот. Тие уживаа во картинг натпревар кој го организиравме на оваа патека. Во текот на утрешниот ден среда 28 05 2014, вратите на нашето училиште се ширум отворени за престој на сите идни ученици осмооделенци.Бидете дел од нас!

Повеќе...

ПРИСТИГНАА УЧЕНИЦИТЕ ОД НОВОГАРД

1932539 10152450180254662_861877917695944797_o

Денес 26 05 2014 во 17.00 пристигна групата за ученичка размена, од збратименото училиште Станислав Сташица од г.Новогард Р.Полска.
Групата брои 14 ученици и двајца наставници. Согласно програмата , учениците се сместија во училишниот интернат ,,Лазар Лазаревски,, во Велес.
Учениците и наставниците од ССОУ Коле Неделковски им посакуваат успешна реализација на програмата за престој во Р.Maкедонија.

Повеќе...

Како поминаа деновите во Новогард

984062 10152430069564662_470318438542601696_n

Од Богатата програма на посети и активности на Ученичката група на најдобри ученици во ССОУ ,,Коле Неделковски” издвојуваме:

1. Посета на Технологија на еколошко рециклирање на отпад, на територија на 27 општини Celowy Związek Gmin R-XXI.. Технологијата е многу чиста и високо автоматизирана, единствена во поширок регион на Р.Полска, учениците имаат можност да се запозанаат со многу аспекти на автоматизација на овој процес, со високо еколошко значење.
2. Посета на Fort Gerharda, утврдување со историски музеј, со интерактивна едукативна анимација на учениците, во Swinoujscie, на Балтичкото море
3. Посета на аквапаркот Aquapark LAGUNA Grifino Р.Полска, со целосна организирана програма под водство на наставници по спорт и спортски активности од збратименото училиште, дружење со учениците од збратименото училиште од г.Новогард Р.Полска.
4. Учениците го посетија градот Golienow, кој е центар на истоимената област
5. Групата беше да го почуствува моќниот здив на Балтичкото море, во прекрасното туристичко место Мedzyzdroje
6. Заедно со своите врсници, го почуствуваат духот на спортската игра и енергијата на пријателската спорстска игра.

Програмата на престој на учениците, продолжува со посета на Kamien Pomorski, збогатување со нови содржини и искуства.
Посета на Технологија за производство на колачи и слатки производи.
Прошетка покрај Балтичко море.
Свечена Вечера

Им посакуваме среќен пат на нашите ученици и со нетрпение ги очекуваме да се вратат и да ни пренесат дел од своите доживувања.

Повеќе...

Goście z Macedonii w ratuszu

2014 05_15_veles_009

W dniu 13 maja br. w ratuszu gościliśmy grupę młodzieży wraz przedstawicielami miasta partnerskiego Veles z Macedonii. Do ratusza z wizytą przybyli: burmistrz Slavćo Ćadiev, radni (Blagojće Kalazarov, Elenće Tefćeva, Besim Ahmedov) sekretarz Saśka Filipova, dyrektor szkoły Valentin Eliskovski, nauczyciel Gojko Gjorgiev, uczniowie oraz trzech kierowców. Rolę tłumacza pełnił Zoran Balov. Podczas wizyty w ratuszu przyjezdnym gościom towarzyszyli - dyrektor ZSP Stefan Sitkowski, wicedyrektor ZSP Piotr Łąpieś oraz nauczyciel Michał Daca..

Повеќе на официјалнот веб сајт на Новогард - Полска

Во Новогард нашиот ученик Христијан Крстевски наполни 16 години

Вие сте на: Home Меѓународна соработка