KoleNedelkovski.edu.mk

Креативна работилница

10482 10151638836759662 1526960706 n

Учениците од Полска денеска под раководство на професорот по ликовна култура Борче Стојанов изработуваа фенери. Од жица, рачно изработена хартија и голема доза на креативност беа направени прекрасни креации.

Повеќе...

Работна средба со наставниците од Полска

421237 10151638814969662 1665293715 n

 

Денеска во просториите на ССОУ „Коле Неделковски“ се одржа работна средба со наставниците од средното училиште „Станислава Сташица“ од Новогард, Р. Полска. Се разговараше за можностите за натамошна соработка како и за сличностите и разликите во двата образовни системи.

Повеќе...

Прием на учениците од Полска во ССОУ „Коле Неделковски“

9884 10151635229479662 1235469700 n

Традиционално, со леб и сол беа примени учениците од Полска во ССОУ „Коле Неделковски“. На приемот пригодна програма изведе КУД „Коле Неделковски“ а потоа учениците се упатија во Мултифункционалната сала каде беше воспоставен телемост со училиштето „Станислва Сташица“. Потоа учениците направија кратка прошетка низ просториите на училиштето.

Повеќе...

Посета на ЛЕОВ Компани

poseta-na-leov-kompani 1

Учениците од Полска денеска го посетија „ЛЕОВ Компани“. Се запознаа со производниот процес и со производниот асортиман на компанијата.

Повеќе...

Вие сте на: Home Меѓународна соработка