KoleNedelkovski.edu.mk

Велигденско Јајце 2012

veligdensko-jajce-naslovna

 

Во пресрет на големиот христијански празник Воскресение Христово – Велигден, по осми пат Општина Велес беше организатор на манифестацијата „Велигденско јајце“. Учениците и наставниците, пред своите сограѓани, имаа можност да ја покажат својата креативност во бојадисувањето и украсувањето на Велигденските јајца. Изложените јајца беа понудени на продажба на граѓаните, а добиените средства ќе ги искористат училиштата.

 veligdensko-jajce 1

veligdensko-jajce 2

veligdensko-jajce 3

veligdensko-jajce 4

veligdensko-jajce 5

veligdensko-jajce 6

Вие сте на: Home Манифестација "Велигденско јајце 2012"