KoleNedelkovski.edu.mk

Зошто се повеќе треба да се избираат средните стручни училишта

10407956 10152457111529662_8168526597650726240_n

Коле Неделковски и оваа година ги отвори вратите за сите осмододеленци од Велес и околните населени места, а think.mk во целост ви пренесува како изгледаше тоа. Како и секогаш, Коле Неделковски им ги претстави образовните профили со што им понуди избор за упис на идните средношколци.

Повеќе на Think.mk 

Средното стручно Коле Неделковски од септември со нови насоки

kole-nedelkovski2fin

На денешниот отворен ден, училиштето, го посетија голем број ученици кои планираат таму да го продолжат образованието. Директорот на училиштето Валентин Елисковски очекува добра уписна година. „Денешниов ден е доволна причина за тоа. Доволно е што учениците дојдоа и видоа со што можат да се соочат во нивното понатамошно образование. Потоа се надевам голем дел од нив ќе се одлучат своето образование да го продолжат во нашето училиште“ рече Елисковски.

Повеќе на Дума.мк  

Како изгледаше музичкиот хепенинг организиран од едно од најдобрите средни училишта во Македонија?

10325712 10152445651839662_5786071571867254331_n

По повод 24-ти Мај – денот на сесловенските просветители „Св. Кирил и Методиј“, средното стручно училиште „Коле Неделковски“ од Велес организираше музички хепенинг во градскиот младински парк (Велес) на кој настапи вокално инструменталниот ансамбал при училиштето како и КУД „Коле Неделковски“. Во рамките на музичкиот хепенинг беа преставени струките и профилите во ССОУ „Коле Неделковски“

Повеќе на Think.mk 

Спортски натпревар по повод 16-ти Ноември – Меѓународниот ден на толеранцијата

tolerancija2

Денес во спортската сала при ССОУ „Коле Неделковски“ беше одржан спортски натпревар во футсал помеѓу екипи формирани од ученици од училиштето во мешан етнички состав. Овој настан беше организиран по повод 16-ти Ноември – Меѓународниот ден на толеранција и вооедно беше промотивен настан од проектот за меѓуетничка интеграција „Заедно сме посилни“. Проектот за меѓуетничка интеграција во образование се реализира во соработка со УСАИД, Министерството за образование и наука, Бирото за развој и образованието и Центарот за стручно образование и обука.

Извор: Veles.gov.mk

Златен медал на Макинова за Андреј Михајлов од Коле Неделковски

kole-zlaten-medal-makinova

Во организација на Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Македонија - СПАТУМ, по 34-ти пат во континуитет од 1980 година се организираше изложбата на пронајдоци, иновации, нови технологии, нови производи, технички унапредувања, индустриски дизајн, трговски марки и младинско креативно творештво МАКИНОВА 2013, придружено со 11-тата изложба на иновации, пронајдоци и идеи и чија цел е подобрување на животната средина - ЕКОНОВА 2013.

Повеќе на: Ти Реков Ми Рече

Вие сте на: Home Коле низ медиумите