KoleNedelkovski.edu.mk

Зошто се повеќе треба да се избираат средните стручни училишта

10407956 10152457111529662_8168526597650726240_n

Коле Неделковски и оваа година ги отвори вратите за сите осмододеленци од Велес и околните населени места, а think.mk во целост ви пренесува како изгледаше тоа. Како и секогаш, Коле Неделковски им ги претстави образовните профили со што им понуди избор за упис на идните средношколци.

Повеќе на Think.mk 

NASI W VELES

7

 

Zapraszamy do fotorelacji. Więcej informacji już wkrótce.

Повеќе на официјалниот веб сајт на Новогард 

Средното стручно Коле Неделковски од септември со нови насоки

kole-nedelkovski2fin

На денешниот отворен ден, училиштето, го посетија голем број ученици кои планираат таму да го продолжат образованието. Директорот на училиштето Валентин Елисковски очекува добра уписна година. „Денешниов ден е доволна причина за тоа. Доволно е што учениците дојдоа и видоа со што можат да се соочат во нивното понатамошно образование. Потоа се надевам голем дел од нив ќе се одлучат своето образование да го продолжат во нашето училиште“ рече Елисковски.

Повеќе на Дума.мк  

Како изгледаше музичкиот хепенинг организиран од едно од најдобрите средни училишта во Македонија?

10325712 10152445651839662_5786071571867254331_n

По повод 24-ти Мај – денот на сесловенските просветители „Св. Кирил и Методиј“, средното стручно училиште „Коле Неделковски“ од Велес организираше музички хепенинг во градскиот младински парк (Велес) на кој настапи вокално инструменталниот ансамбал при училиштето како и КУД „Коле Неделковски“. Во рамките на музичкиот хепенинг беа преставени струките и профилите во ССОУ „Коле Неделковски“

Повеќе на Think.mk 

Goście z Macedonii w ratuszu

2014 05_15_veles_009

W dniu 13 maja br. w ratuszu gościliśmy grupę młodzieży wraz przedstawicielami miasta partnerskiego Veles z Macedonii. Do ratusza z wizytą przybyli: burmistrz Slavćo Ćadiev, radni (Blagojće Kalazarov, Elenće Tefćeva, Besim Ahmedov) sekretarz Saśka Filipova, dyrektor szkoły Valentin Eliskovski, nauczyciel Gojko Gjorgiev, uczniowie oraz trzech kierowców. Rolę tłumacza pełnił Zoran Balov. Podczas wizyty w ratuszu przyjezdnym gościom towarzyszyli - dyrektor ZSP Stefan Sitkowski, wicedyrektor ZSP Piotr Łąpieś oraz nauczyciel Michał Daca..

Повеќе на официјалнот веб сајт на Новогард - Полска

Вие сте на: Home Коле низ медиумите