KoleNedelkovski.edu.mk

Спортски натпревар по повод 16-ти Ноември – Меѓународниот ден на толеранцијата

tolerancija2

Денес во спортската сала при ССОУ „Коле Неделковски“ беше одржан спортски натпревар во футсал помеѓу екипи формирани од ученици од училиштето во мешан етнички состав. Овој настан беше организиран по повод 16-ти Ноември – Меѓународниот ден на толеранција и вооедно беше промотивен настан од проектот за меѓуетничка интеграција „Заедно сме посилни“. Проектот за меѓуетничка интеграција во образование се реализира во соработка со УСАИД, Министерството за образование и наука, Бирото за развој и образованието и Центарот за стручно образование и обука.

Извор: Veles.gov.mk

Вие сте на: Home Коле низ медиумите Спортски натпревар по повод 16-ти Ноември – Меѓународниот ден на толеранцијата