KoleNedelkovski.edu.mk

Во Велес одбележани 72 години од смртта на поетот и ревоуционер Коле Неделковски

 

Претставници на Општина Велес предводени од градоначалникот Славчо Чадиев и на ССОУ „Коле Неделковски“ од Велес денеска пред неговата биста во кругот на училиштето свечено му оддадоа почит на поетот и револуционер и нивни патрон Коле Неделковски
Коле Неделковски на денешен ден во 1941 година за да не падне жив во рацете на бугарската полиција во Софија, се фрлил од прозорецот на мансардата во зградата во која живеел. Познат е по своите стихозбирки „Молскавици‘‘ и „Пеш по светот“. Потоа чествувањето продолжи во селото Војница велешко родното место на Коле Неделковски.

Повеќе на: http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/39/109184617

ССОУ „Коле Неделковски” победник на натпреварот по готварство

KoleNedelkovski gotvenje1

Во периодот 26 – 27 . 09. 2013 во организација на С.О.У. „Наум Наумоски Борче“ – Крушево се одржа вториот Училишен државен натпревар по готварство за средни угостителски училишта од Р. Македонија. Учество во натпреварот, како минатата, така и оваа година земаа и учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ од угостителската насока, поточно од образовниот профил „готвач“, и тоа во во екипно натпреварување со две групи во веќе проверен состав:

Тим 1
- Анес Алидини – 4 година
- Виктор Карастојанов – 4 година
- Даниел Пешовски – трета година

 Тим 2
 - Василија Илиевска – 4 година
 - Ангела Делова – 3 година
 - Харис Алидини – 3 година

Повеќе на veles.gov.mk

ССОУ „Коле Неделковски“ низ медиумите

 ССОУ „Коле Неделковски“ низ медиумите

- Доделени дипломите на матурантите од ОССУ „Коле Неделковси“

- Повторно ССОУ „Коле Неделковски“ со многу освоени награди

- 9-ти Мај, Денот на победата над фашизмот, Денот на Европа, Ден за Велес

- „ВРЕДИ ДА СЕ УЧИ“ - промотивни активности на ССОУ „Коле Неделковски“

- Првиот македонски гастрономски лексикон „Мак гастро“

- Училишна емисија „ЅВОН“

- „Утринска програма“ Канал 21

- Заврши посетата во Полска за најдобрите ученици од Коле Неделковски

- Средношколците од „Коле Неделковски“ со пехар се вратија од Полска

- Отворен ден на ССОУ Коле Неделковски

- Чествување на патронот

- ”УЗУС” го прослави патронатот на своето училиште !!

- Почит за хероите

- Стигнаа гостите од Полска

- Средношколци од Станислава Сташица во посета на средното општински училиште Коле Неделковски

- Ученици од средното училиште „Станислава Стажица“, Новогард, Република Полска во посета на Велес

- Учениците од Полска на прием во локалната самоуправа

- Полски средношколци воодушевени од Велес

- Гостите од Полска учеа да печат скара

- Учениците од Новогард во посета на Општина Велес

- Мулти функционална сала во ССОУ Коле Неделковски

- Реформи во тригодишното средно стручно образование

- Три први, две втори, пет трети места и пет пофалници за учениците од СОУ „Коле Неделковски“

- Републички награди за учениците од Коле Неделковски

- Отворен ден во средното Коле Неделковски

- Учениците од Новогард во посета на Општина Велес

- Најдобрите наставници за 2013 та година

- Соработката на ССОУ Коле Неделковски со средно училиште од Новогард Полска е пример за прекугранична соработка и размена на искуства од образовниот процес

- Последни подготовки пред стартот на новата учебна година

- Свечено доделување на дипломите на учениците матуранти од ССОУ „Коле Неделковски“

- Прв училиштен ден и за неколку илјади средношколци. СОУ „Коле Неделковски“ одбележува годишнина од смрта на патронот

- Почетокот на наставата без проблеми, помалку првачиња од лани

- Учениците од ССОУ Коле Неделковски беа најдобри на Државниот натпревар во готварство

- Анес Алидини, мајстор за десерти

Вие сте на: Home Коле низ медиумите