KoleNedelkovski.edu.mk

Регионални натпревари на Електро-Машинските и Сообраќајни училишни центри

reg natprevar

Викендов во ССОУ „Коле Неделковски “се одржаа регионални натпревари на Електро-машински и сообраќајните училишни центри. Учествуваа шест училишта од регионот, и тоа, СОУ „Кирил и Методиј“ - Неготино, СОУ „Киро Спанџов - Брко“ - Кавадарци, СОУ„ Јосиф Јосифовски“ - Гегелија, СОУ „Никола Карев“ - Струмица, СОУ „Коста Сусинов“ - Радовиш и училиштето домаќин ССОУ „Коле Неделковски“.

 

Повеќе на Lisica.mk 

Спортски натпревар по повод 16-ти Ноември – Меѓународниот ден на толеранцијата

tolerancija2

Денес во спортската сала при ССОУ „Коле Неделковски“ беше одржан спортски натпревар во футсал помеѓу екипи формирани од ученици од училиштето во мешан етнички состав. Овој настан беше организиран по повод 16-ти Ноември – Меѓународниот ден на толеранција и вооедно беше промотивен настан од проектот за меѓуетничка интеграција „Заедно сме посилни“. Проектот за меѓуетничка интеграција во образование се реализира во соработка со УСАИД, Министерството за образование и наука, Бирото за развој и образованието и Центарот за стручно образование и обука.

Извор: Veles.gov.mk

Златен медал на Макинова за Андреј Михајлов од Коле Неделковски

kole-zlaten-medal-makinova

Во организација на Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Македонија - СПАТУМ, по 34-ти пат во континуитет од 1980 година се организираше изложбата на пронајдоци, иновации, нови технологии, нови производи, технички унапредувања, индустриски дизајн, трговски марки и младинско креативно творештво МАКИНОВА 2013, придружено со 11-тата изложба на иновации, пронајдоци и идеи и чија цел е подобрување на животната средина - ЕКОНОВА 2013.

Повеќе на: Ти Реков Ми Рече

Во Велес одбележани 72 години од смртта на поетот и ревоуционер Коле Неделковски

 

Претставници на Општина Велес предводени од градоначалникот Славчо Чадиев и на ССОУ „Коле Неделковски“ од Велес денеска пред неговата биста во кругот на училиштето свечено му оддадоа почит на поетот и револуционер и нивни патрон Коле Неделковски
Коле Неделковски на денешен ден во 1941 година за да не падне жив во рацете на бугарската полиција во Софија, се фрлил од прозорецот на мансардата во зградата во која живеел. Познат е по своите стихозбирки „Молскавици‘‘ и „Пеш по светот“. Потоа чествувањето продолжи во селото Војница велешко родното место на Коле Неделковски.

Повеќе на: http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/39/109184617

ССОУ „Коле Неделковски” победник на натпреварот по готварство

KoleNedelkovski gotvenje1

Во периодот 26 – 27 . 09. 2013 во организација на С.О.У. „Наум Наумоски Борче“ – Крушево се одржа вториот Училишен државен натпревар по готварство за средни угостителски училишта од Р. Македонија. Учество во натпреварот, како минатата, така и оваа година земаа и учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ од угостителската насока, поточно од образовниот профил „готвач“, и тоа во во екипно натпреварување со две групи во веќе проверен состав:

Тим 1
- Анес Алидини – 4 година
- Виктор Карастојанов – 4 година
- Даниел Пешовски – трета година

 Тим 2
 - Василија Илиевска – 4 година
 - Ангела Делова – 3 година
 - Харис Алидини – 3 година

Повеќе на veles.gov.mk

Вие сте на: Home Коле низ медиумите