Организиран Парламентарен караван од страна на собранието на Република Северна Македонија

Денес, 02.11.2022г. во Велес (плоштад Сармаале), беше организиран Парламентарен караван од страна на собранието на Република Северна Македонија. Дел од учениците од прва година, заедно со своите професори по Граѓанско образование , Сашко Јовановски и Игор Голубовиќ , имаа прилика да се запознаат со работата на парламентот на државата. Исто така имаа прилика да се сликаат и дискутираат со некои од пратениците во нашиот парламент, да учествуваат во квизови , да цртаат и многу други активности.