Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ ПРВИ на општинските напревари

Во организација на Сојуз на училишен спорт на Велес на 18.10.2022 год. (вторник) во спортската сала Гемиџии во Велес се одржа општинската лига во ракомет (м) за средно образование. Финалниот натпревар го одиграа ракометните екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ и СОУ “Гимназија Кочо Рацин“. Подобра беше екипата на ССОУ Коле Неделковски која што победи. За екипата на ССОУ “КолеНеделковски“ настапија следните ученици:
Стефан Гугуталиев, 4-1 клас,
Илија Велковски 4-5 клас,
Иван Гушев, 4-4 клас,
Антониј Андовски 4-1 клас,
Петар Андовски 3-7 клас,
Антонио Заров 2-6 клас,
Милан Пранговски 2-6 клас,
Панче Ристевски 2-8 клас,
Богдан Вељановски1-5 клас и
Антонио Ристовски 3-7 клас.
Екипата ја предводеше наставникот по спорт испортски активности, м-р Ангелче Гушев. Со ова екипата на нашето училиште продолжува на зонските натпревариво рамките на Федерација на училишен спорт на Македонија – Зона Велес.