KoleNedelkovski.edu.mk

 • Одбележување на 8 – ми Март, Меѓународниот ден на жената

  Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во обрзованието во нашето училиште ССОУ„ Коле Неделковски “ – Велес, денес беше одбележан 8 – ми Март, меѓународниот ден на жената. Под под мотото

 • Фокус група од ССОУ “Коле Неделковски“ – Велес за соработка со Агенцијата за млади и спорт

  На 8.3.2022 (вторник) учениците Ангела Темелковa 3-4, Даниел Ташков 4-4, Ребека Манева 4-4, Бојан Димивски 4-4, Иван Гушев 3-6, Бојана Хаџиева 3-5, Магдалена

 • Хуманитарна Акција НАШАТА БАКЛАВА ЌЕ СЕ ДОНИРА - НЕМА ДА СЕ ПРОДАВА

  Под мотото „НАШАТА БАКЛАВА ЌЕ СЕ ДОНИРА - НЕМА ДА СЕ ПРОДАВА“ учениците од образовниот профил готвач од угостителската струка во ССОУ „Коле Неделковски“, во соработка со социјалниот партнер „Здружение за помош на социјално загрозени лица „Нула –гладни“, денеска во 11 часот ја поделија баклавата на граѓаните од социјално ранливите категории.

 • Подготовка за Прочка

  Прочка или Велики Поклади е голем верски празник и со него се поврзани голем број обичаи и верувања. Простувањето има христијанска основа за помагање и проштевање.

 • Еколошка акција во училиштето

  Започнаа активностите по повод Патрониот празник на училиштето. Организирана е еколошка акција за чистење на училишниот двор.

 • Одбојкарките на ССОУ “Коле Неделковски“ први на зонските натпревариво организација на ФУСМ

  На 09.12.2021 год. (четврток) во спортската сала при СОУ “Гоце Делчев“ во Валандово воорганизација на Федерација на училишен спорт на Македонија, се одиграа зонски натпревари во одбојка женски за средни училишта – ЗОНА ВЕЛЕС, каде се одиграа три натпревари

 • Посета на АМСМ на ден 03.12.2021

  На ден 03.12.2021 год. (петок) учениците од машинската струка паралелки 2-3, 3-3 и 4-2 - образовни профили Автомеханичар и Машинско-енергетски техничар со професорите И.Трчилов, И.Танев и З.Пасламушков извршија посета на АМСМ каде се запознаа со постапката за технички преглед и регистрација на моторните возила.

 • Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ втори на Зонските натпревари во ракомет

  Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ втори на Зонските натпревари во ракомет На 02.12.2021 год. (четврток) во спортската сала „26 Април“ во Гевгелија во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се одржа зонското првенство во ракомет за средни училишта - ЗОНА ВЕЛЕС.

 • Посета на АМСМ

  На ден 29.11.2021 (понеделник) учениците од паралелката 1-3, образовн профил автомеханичар со проф. Трчилов Илија го посетија АМСМ каде се запознаа со начинот на кој се врши техничкиот преглед на возилата.

ССОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ е добитник на Деветоноемвриската награда

 

9-noemvriska-nagrada

ССОУ „Коле Неделковски“ е овогодинешниот добитник на деветоноемвриската награда што ја доделува Општина Велес. Успехот е уште поголем што и двајца наши ученици, Билјана Шкортова и Тоше Велев,  се добитници на пофалница „9-ти ноември“. Ова е доказ дека наградата е отидена во вистински раце и дека училиштето создава кадри кои успешно го претставуваат градот и државата .

Фотогалерија: ССОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ е добитник на Деветоноемвриската награда

Вие сте на: Home Настани Настани ССОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ е добитник на Деветоноемвриската награда