Одбележување на 5-ти Октомври, Светски ден на учителот

По повод светскоит ден на учителот, одредена група на наставници и ученици од ССОУ „Коле Неделковски“, оддадоа почит пред спомен бистата на Рајко Жинзифов на истоимената железничка станица која се наоѓа на пругата Скопје-Велес.
На одбележувањето беа прочитани стихови од неговата поезија и се истакна значењето и улогата на учителот, кој преку својата дејност дал значаен придонес за отварање на првите световни училишта и ширење на образованието и просветата на македонски народен јазик.