ПАК ПРВА ПРВА НАГРАДА за ССОУ Коле Неделковски Велес

Денес, вторник 21.01.2023 година, во Локална Библиотека ,,Гоце Делчев” во медиотеката, со почеток во 13:00 часот се одржа настан посветен за доделување награди од литературен конкурс на тема: ,, Мојот јазик – тоа сум јас” по повод Меѓународниот ден на мајчин јазик. . Виолета Влахчева освои прва награда, ментор проф.Ивана Јанушева
.Марија Тодоровска со ментор проф. Мариче Стојанова, за својата творба доби Благодарница. Честитки до сите учесници и желба ова првенче конкурс на Младинскиот центар да биде и понатаму активно, за реномирање на убавиот поетски збор меѓу младите во Велес.