Пуштена во употреба фитнес сала во склоп на спортската сала на училиштето

Денес 14.12.2022 год. по повод патрониот празник беше пуштена во употреба фитнес сала во склоп на спортската сала на училиштето. Со тоа се подобрија условите за спортување на учениците како и поуспешна реализација на наставниот план на професорите по спорт и спортски активности. Голема благодарност до донаторот Спортски клуб Будо г-дин Раде Стефановски. Исто така благодарност до Федерација на спортски педагози г-дин Гордан Стојчевски за донацијата од нивна страна за нашето училиште.