Ракометарите на ССОУ “Коле Неделковски“ втори на зонските натпревари во рамките на Федерација на училишен спорт на Македонија

На 15.12.2022 год. (четврток) во градската спортската сала во Богданци беа организирани зонските натпревари во ракомет (машки) за средно образование – ЗОНА ВЕЛЕС во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија.
Беа постигнати следните резултати:
СОУ “Богданци”- Богданци – СОУ “Јосиф Јосифовски” – Гевгелија 23-13
СОУ “Богданци”- Богданци – ССОУ “Коле Неделковски”- Велес 20 – 16
ССОУ “Коле Неделковски”- Велес – СОУ “Јосиф Јосифовски” – Гевгелија 18 – 11
Табела:
I место: СОУ “Богданци”- Богданци
II место: ССОУ “Коле Неделковски“ Велес
III место. СОУ “Јосиф Јосифовски” – Гевгелија
Екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ Велес ја сочинуваа:
Стефан Гугуталиев 4-1 клас
Илија Велковски 4-5 клас
Марјан Гочев 4-1 клас
Иван Гушев 4-4 клас
Антониј Андовски 4-1 клас
Петар Андовски 3-7 клас
Илија Табаков 4-1 клас
Марко Ангелов 1-6 клас
Милан Пранговски 2-6 клас
Панче Ристевски 2-8 клас
Богдан Вељановски1-5 клас
Антонио Ристовски3-7 клас
Димитар Петров 1-1 клас
Леон Ристов 1-1 клас
Кирил Црноушев 3-6 клас
Јован Тикваров 1-6 клас
Екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ Велес ја предводеше професорот по спорт и спортски активности м-р Ангелче Гушев