Свечено доделување на дипломи од литературен конкурс на тема: ,,Младите во реалниот и виртуелниот свет“

Свечено доделување на дипломи
од литературен конкурс на тема:
,,Младите во реалниот и виртуелниот свет“
Денес, 17.10.2022 г. (четврток) во 12:00 часот во ССОУ ,,Јовче Тесличков“ Велес беше одбележан патрониот празник на училиштето. За таа цел беше спроведен литературен конкурс на тема: ,,Младите во реалниот и во виртуелниот свет“ во две категории: за основно и средно училиште, а исто така и ликовен конкурс. Нашата ученичка Марија Тодоровска од 4-2 клас со ментор м-р Мариче Стојанова доби диплома за трето место за поетска творба која и беше доделена од директорот м-р Васко Трајковски. Учениците, читаа поезија и поетски перформанси од Петре М. Андреевски со што го претставија своето училиште. Колажот од слики, се надеваме дека барем малку ќе Ви долови од прекрасната атмосфера.