Oрганизиран настан „Техниката не знае за родови“

Во пресрет на Денот на жената, во училиштето беше организиран настан „Техниката не знае за родови“. На настанот со свое излагање се претставија претставнички од социјалните партнери – компании: Лутекс, Маркарт, Брако, Уника и Ронтис.
По завршување на настанот беше откриен портретот на Невена Ѓорѓиева – Дуња, прва жена партизанка во нашата земја.