Одбојкарската екипа на ССОУ “Коле Неделковски“ прва на општинските натпревари

Во организација на Сојузот на училишен спорт на Велес, на 14.10.2022 год. (петок) се организираше општинската лига во одбојка (машки) средно образование. Натпреварите се одиграа во спортската сала при ССОУ “Коле Неделковски“ во Велес. Финалниот натпревар го одиграа одбојкарските екипи на ССОУ “Коле Неделковски“ и СОУ “Гимназија Кочо Рацин“. Подобра беше екипата на ССОУ Коле Недлковски која што победи со резултат 2:1 во сетови. За екипата на ССОУ “Коле Неделковски“ настапија следните ученици: Давид Николов 1-7, Христијан Андовски 4-4, Дарко Жабев 1-6, Баже Николов 2-8, Петар Крлев 1-7, Мартин Велков1-7, Никола Перовски 2-8, Павел Ѓоргиев 1-5, Петар Неделчев 1-5, Марко Ташев1-5, Димитар Ристовски 1-7, Бојан Анишиќ 1-6 и Бојан Стојанов 1-6. Екипата ја предводеше наставникот по спорт и спортски активности, м-р Ангелче Гушев. Со ова екипата на нашето училиште продолжува на зонските натпревариво рамките на Федерација на училишен спорт на Македонија – Зона Велес.