Одиграни зонските натпревари во кошарка

На ден 07-12-2022год. во Гевгелија во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се одиграа зонските натпревари во кошарка(м). На натпреварите учествуваа екипите на СОУ “Јосиф Јосифовски” Гевгелија , СОУ “Богданци” од Богданци и ССОУ Коле Неделковски “Велес”. Нашето училиште се пласира на третото место под менторство на проф. Златко Здравковски.